Yerli Tomruk

/Upload/images/Urunler/ithal_Tomruk.png

Tomruk çeşitlermiz..

• ÇAM (Sibirya Perm bölgesi, 6 metre boy)
• LADİN

Tomruklama: Ağaç devrildikten sonra, gövde boyunca bütün dal, ur ve şişkinliklerden temizlenmesi, kabukların soyulması ve istenilen boylara bölünmesi işlemidir. Meşe, Kayın, Gürgen gibi sert (yapraklı) ağaçların kabukları soyulmaz..
Tomruk Standartları:
Ormancılıkla ilgili olarak TSE (Türk Standartları Enstitüsü) tarafından çıkarılmış bir çok standart vardır. Bu standartlar ana ürünler, yan ürünler, mamuller ile metod ve kurallar olmak üzere 4 grupta toplanmış olup, ana ürün grubunda yer alan tomruklar için çıkarılan standartlara göz atacak olursak;

TS 276 - Kerestelik Meşe Tomruğu
TS 328 - Kerestelik Kayın Tomruğu
TS 446 - Kerestelik Yumuşak Tomruklar (İğne Yapraklılar)
TS 674 - Kerestelik Kara Kavak Tomruğu
TS 1002 - Soymalık Kayın Tomruğu
TS 1109 - Soymalık Çam Tomruğu
TS 1067 - Kibritlik Kavak Tomruğu     

Resimler

Yerli Tomruk